Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Strand & Zee / Blokarten & Powerkiten Hoek van Holland

Blokarten & Powerkiten Hoek van Holland

Event description

Blokarten wordt nu nog spectaculairder op het strand van Hoek van Holland. Be Shore Events combineert het Blokarten in Hoek van Holland met Powerkiten. Wie vangt bij dit bedrijfs-, vrijgezellen- of familie uitje het meeste wind in de zeilen/vliegers en raast het snelst over het strand?

Het Blokarten

Blokarten is hetzelfde als strandzeilen. Het doel is om zo goed mogelijk over het strand te rijden met een stevige driewieler waarop een zitje en een zeil zijn gemonteerd. De kunst is om het zeil zo efficient mogelijk op de wind te zetten en je blokart onder controle  te houden. Voor het blokarten hebben we een mooi en droog stuk strand nodig. Dit lukt bij laag tij. Ook de windfactor is belangrijk. De ideale omstandigheden zijn bij windkrachten van 3 en 4 BFT. 

Het Powerkiten

Naast het blokarten leer je gelijk de ervaring van het Powerkiten/Vliegeren. Misschien durf jij wel een klein sprongetje te maken of laat je jezelf een stukje over het Hoekse strand meeslepen door een NasaWing vlieger. Sturen en de kracht ervaren van de Powerkites/Vliegers is een beleving op zich. Het powerkiten kan bij windkrachten van 2 tot 6 BFT. 

Blokarten en Powerkiten/Vliegeren Hoek van Holland is spectaculair, erg populair, uitdagend en makkelijk om te leren. 

Instructeurs en Veiligheid

Onze instructeurs leren je na een zorgvuldige veiligheidsinstructie de kneepjes van het blokarten en Powerkiten/Vliegeren en gaan met je aan de slag. Ook voor de mensen die rustig aan willen beginnen hebben we diverse mogelijkheden. Nu is het jou beurt om met je partner(s) de wind in de zeilen te krijgen en het stuur in handen te nemen. How fast can you gooo…

Goed om te weten

Voor het Blokarten (strandzeilen) zijn we afhankelijk van het getij (voor een hard en breed strand) en de wind. Kijk daarom op deze link van getijden, wanneer het laag tij is en of het uitkomt om op de door jou gewenste datum te blokarten. Als op de dag van het event het blokarten door harde of te weinig wind niet door kan gaan, bieden wij naast het vliegeren, een alternatieve strandactiviteit aan. Helaas is annuleren door ongunstige blokartomstandigheden niet mogelijk. Bij uitzondering kunnen wij naar een andere datum uitwijken. Een alternatief is dus noodzakelijk om vooraf te kiezen. 

Het Blokarten is bij ons niet los te boeken en is derhalve altijd in combinatie met een andere strandactiviteit. Dat hoeft niet direct het powerkiten te zijn. Dit heeft te maken met de onzekere weersfactoren van het blokarten en het feit dat wij onze klanten toch een leuke dag willen bezorgen. Vraag gerust een programmasuggestie aan. Daarin staan meteen de diverse strandactiviteiten en combinaties vermeld. 

Programm Example

 • Ontvangst in een strandpaviljoen met koffie en thee (optioneel)
 • Uitleg van de dag  en veiligheidsinstructies
 • Blokarten 1 uur
 • Powerkiten 1 uur
 • Afsluiting
NB. activiteiten in een wisselprogramma. Derhalve duurt het totale programma 3 uur.  

Duration

3 uur

Location

 • Hoek van Holland (Zuid-Holland)

Prices starting at

 • Blokarten en Powerkiten van 10 t/m 25 pers. € 50,00 p.p.
 • Blokarten en Powerkiten van 25 t/m 50 pers. € 45,00 p.p
 • Blokarten en Powerkiten vanaf 50 pers. op aanvraag
Programma's zijn in een wisselprogramma. Kijk  hier voor de getijden laag water. 
Liever andere of alternatieve strandactiviteiten?  Beachvolley, Expeditie Robinson of Last Man Standing games, Zandsculpturen workshop, Boerenbeachgolf en nog meer bieden wij volgens dezelfde tarieven. 

Costs extensions

 • Segway opdracht € 15,00 p.p.
 • Be FFood Basic € 21,00 p.p.
 • BeachBarbecue v.a. € 25,00 p.p.

 

Availability

 • Deze activiteit is mogelijk van maart t/m november. (Onder voorbehoud van beschikbaarheid en weersomstandigheden.)

Offer request

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Send to a friend

Ervaringen